Aamupäivän aikana saamme tiedon päivän kalasaaliista.
Kuha, ahven, silakka ja siika ovat yleisimmät Kotkan merialueelta saatavat kalat.
Kalan saanti ollut hyvin vaihtelevaa. Olemme saaneet kuitenkin päivittäin tuoretta merikalaa, kuhaa ja siikaa.
Kerromme kalatilanteen ja avaamme saatavilla olevien annosten valmistustavat tilauksien yhteydessä.
Pääruoat
Voissa paistetut kalastajan hailit
Voissa paistetut silakat
Kotkalaisittain hailit, pyöräytetään ennen paistoa ruisjauho-valkopippuriseoksessa ja paistetaan rapsakoiksi.
Tarjoillaan perunamuhennoksen, suolakurkkulohkojen ja
Reittisen juureen leivottua ruisleivän ja voin kera.
Kalastajan lohikeitto kermaisena tai kirkkaana
Reittisen juureen leivottua ruisleipää ja voita.
Pariloitua lohta ja tiikerirapuja
Tuoresalaatilla tai lohkoperunoilla, kylmä rapu-chiliaioli
Fiskarin isännän klassikkosavulohi
Savustamme lohet omassa savustamossa leppähakkeella.
Metsäsienikastike, vihannekset ja kauden perunat.
Perinteinen Pippuripihvi 200 g
konjakilla viimeistelty pippurikastike ja miedosti valkosipulilla maustetut perunat.
Pihviliha Suomi
Päivän suositus
keittiön suositus päivän liharuualle.
Rosé paistettua poronfileetä
hienoarominen riistakastike,
yrteillä maustettuja juureksia.
Poronliha Suomi